torsdag 26 maj 2011

Ice Follies

En av de bästa narcisserna denna vår har varit 'Ice Follies'. De blommar tidigt och samtidigt. Och de har en lång blomningsperiod samt de ser fortfarande bra ut när de börjar vissna ner då deras krona ändrar färg från gul till vit. Dessutom verkar de överleva här så man får blomning flera år i rad.
Jag upptäckte att en av de första narcisser som såldes på torget i kruka i år var just Ice Follies, de måste börja blomma tidigt i växthusen också?

onsdag 18 maj 2011

Jätteknölkallan blommar på Bergianska!

Den fantastiska jätteknölkallan (Amorphophallus titanum) blommar just nu på Bergianska trädgården i Stockholm. Den har bara blommat två gånger tidigare i Sverige, senaste gången var i Göteborg 2005. Den blommar bara några dagar och sprider ut en doft som beskrivs som ett ruttnande lik för att locka pollinerande insekter.

onsdag 11 maj 2011

Plommonträdet blommar för fullt


Efter ytterligare en hård vinter var jag rädd för att plommonträdet skulle ha dött. Men som bilden visar har trädet klarat sig och blommar mer än förra våren då nedre tredjedelen av trädgrenarna frös bort. Sorten är 'Victoria', en av de godaste plommonsorter som jag smakat på och som ger ett överdåd av plommon på hösten!

söndag 8 maj 2011

Tahiti

Narciss 'Tahiti' är en mycket vacker narciss som blev en positv överaskning. Stora fyllda blommor på höga stänglar som står länge. Definitivt en av de bättre narcisserna som blommar nu.